Om mig

Jag är föremåls och byggnadsvårdare som arbetar med förkärlek med Hälsingegårdar och ”Snickarglädjehus”, där snickare satt sin prägel på vackra detaljer. Jag är mycket för att bevara än att riva och slänga.

Jag tillverkar, restaurerar och dekormålar möbler. Jag renoverar fönster, dörrar, utvändiga och invändiga snickerier, timmerlagningar, lyfter hus och inget jobb känns för stort eller för litet. 

Jag gör allt inom bygg men har förkärlek för att arbeta med trä. Jag tror på en framtid med traditionellt byggande som kommer att hålla i generationer. Vi måste bygga hållbart och resurssnålt med tanke på miljön. Jag hjälper även till med trädfällning då jag har ABC-körkort på motorsåg.

Min signatur

Denna signatur har jag använt sedan barnsben. Min signatur lämnar jag på alla mina projekt och lägger ofta i dagstidningar eller något annat datumrelaterat som nästa ägare/byggare kan glädja sig åt.

Fetvedens Vänner

Genom att t ex kontinuerligt barka tallar på rot förbereder man virke av god kvalitet till olika projekt. Jag grundade föreningen fetvedens vänner 1999 när jag insåg att man förr i tiden skadade tallar på rot för att få dem mer rötbeständiga. Sedan dess är jag engagerad i framställning utav kvalitetsvirke genom att barka tallar på rot och jag är föredragshållare i ämnet på olika tillställningar och kurser.

Det går bra att läsa mer om fetvedsframställning på www.fetvedensvanner.com